Wie wij zijn

Wie wij zijn

Oorsprong
In 1977 kreeg pater Jowan de Kever een droom en daarin kwam het woord Talitakumi voor. Hij wist amper dat het een woord uit de Bijbel was en hij wist nog minder wat hij met die droom moest beginnen. Nog een tweede keer en een derde keer werd hij geconfronteerd met dit woord en hij ging beseffen dat hij weekenden moest gaan organiseren voor genezing.

Hij wist toen dat dit woord sloeg op het verhaal in o.a. het evangelie van Marcus in hoofdstuk 5, waar Jezus na een bootreis aan wal komt en er onmiddellijk een man naar Hem toekomt met de vraag om zijn dochtertje te komen genezen, dat ernstig ziek was. Jezus gaat er, gehinderd door een dichte menigte naar toe, en als Hij er aan komt, blijkt het meisje te zijn overleden. Jezus blijft de ouders bemoedigen, gaat de kamer binnen waar het meisje ligt, pakt haar bij de hand en zegt: “Talitakumi, meisje, Ik zeg je, sta op”. Het meisje staat op en loopt door de kamer. Dit verhaal is natuurlijk in een zeer korte tijd verspreid over het land.

Weekenden
Dit verhaal is ook het uitgangspunt van onze weekenden geworden. Pater Jowan is in 1979 begonnen om weekenden van genezing op te zetten. Hij begon met mensen die een hart hadden om voor andere mensen te bidden en naar hen te luisteren. In het begin waren er vrij veel lichamelijke genezingen maar gaandeweg kwam het accent meer te liggen op innerlijke genezing en bevrijding.
We zijn nu meer den 40 jaar verder en werken nog steeds vanuit dezelfde basis.
We organiseren 5 weekenden per jaar op verschillende plaatsen in het land: Helvoirt, Heiloo en Sittard.

Klik hier voor het Programma/Data

Team
Het team bestaat uit 15 leden. In een weekend zijn zes of acht teamleden, mannen en vrouwen en een priester actief naargelang de grootte van de te begeleiden groep.
Het Talitakumi team wordt ondersteund door een honderdtal mensen die voorbeden doen voor de weekenden.