Wie wij zijn

Oorsprong
In 1977 kreeg pater Jowan de Kever een droom en daarin kwam het woord Talitakumi voor. Hij wist amper dat het een woord uit de Bijbel was en hij wist nog minder wat hij met die droom moest beginnen. Nog een tweede keer en een derde keer werd hij geconfronteerd met dit woord en hij ging beseffen dat hij weekends moest gaan organiseren voor genezing.

Hij wist toen dat dit woord sloeg op het verhaal in o.a. het evangelie van Marcus in hoofdstuk 5, waar Jezus na een bootreis aan wal komt en er onmiddellijk een man naar Hem toekomt met de vraag om zijn dochtertje te komen genezen, dat ernstig ziek was. Jezus gaat er, gehinderd door een dichte menigte naar toe, en als Hij er aan komt, blijkt het meisje te zijn overleden. Jezus blijft de ouders bemoedigen, gaat de kamer binnen waar het meisje ligt, pakt haar bij de hand en zegt:  “Talitakumi, meisje, Ik zeg je, sta op”. Het meisje staat op en loopt door de kamer. Dit verhaal is natuurlijk in een zeer korte tijd verspreid over het land.

Weekend
Dit verhaal is ook het uitgangspunt van onze weekends geworden. Pater Jowan is in 1979 daar mee begonnen. Hij nodigde enkele mensen uit, waarvan hij wist dat ze een hart hadden om voor andere mensen te bidden en om naar hen te luisteren. Met ongeveer zeven begeleiders zijn ze een weekend begonnen, nadat ze het initiatief hier en daar bekend hadden gemaakt.

In de eerste weekends waren er vrij veel lichamelijke genezingen, maar gaandeweg kwam het accent meer te liggen op innerlijke genezing.
Wij zijn intussen veertig jaar verder. Pater Jowan is overleden en van de andere teamleden van het prille begin leeft er nog maar een enkele. Toch is het werk doorgegaan en nieuwe teamleden hebben de plaats ingenomen van de eerste. We zijn nu met ongeveer vijftien teamleden en we organiseren vijf weekends per jaar op verschillende plaatsen in het land: Den Haag, Helvoirt, Heiloo,  Leuvenheim en Sittard. Voor de data kunt u kijken bij informatie.